Drugo kolo za redom Lokomotiva je gost - u prvom kolu gostovali su kod Dragovoljca, a u drugom kolu putuju u Osijek. Ovaj susret igra se u ponedjeljak, što do sad nije bio česti termin za odigravanje prvenstvenih susreta, a jedan od razloga je taj što Lokosi u četvrtak igraju meč Europske lige u dalekoj Bjelorusiji; pa da se mladi igrači stignu odmoriti od dugog puta...Osječani su u prvom kolu upisali podnošljiv poraz na Maksimiru i čak uspjeli zabiti gol, no opći dojam je da će prvoligaš iz Osijeka ove sezone strahovati za prvoligaški status. Osijek je u prijelaznom roku ostao bez nekolicine standardnih prvotimaca, a momčad su popunili s nekoliko svojih izlaznih juniora i nekoliko svojih bivših igrača poput Mile Škorića koji se u međuvremenu iz veznjaka pretvorio u stopera... Osječane čeka teška sezona, a koliko su u ovom trenutku konkurentni, pokazat će i utakmica s Lokomotivom.

Lokosi su u prijelaznom roku ostali bez nekoliko važnih igrača - Dinamo je 'kupio' Domagoja Antolića, na Maksimir vratio Kramarića i u Rijeku poslao Maleša i Borasa, ali se i revanširao svojoj filijali posudbom nekolicine novih talenata. No, odlasci nekolicine ključnih igrača za sad se nisu pokazali kobnima za Lokose, ako je suditi prema rezultatu prvoga kola - podsjetimo, Lokosi su slavili kod Dragovoljca rezultatom 2-0.

Može li Osijek otkinuti koji bod Lokosima, pogledajte na kanalu Arena 1, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/