Kako se ova sezona MAXtv Prve lige igra četverokružnim sistemom, očekuje nas mnoštvo istinskih derbija, a prvi od njih stiže nam u nedjelju; na Poljudu igraju Hajduk i Rijeka. Mlada splitska momčad je u uvodnim utakmicama sezone pokazala veliki potencijal, no susret protiv Rijeke pokazat će kako zapravo stoje stvari.Riječani pretendiraju postati druga najbolja momčad lige i u tom smislu su se dodatno pojačali - iz Dinama su im (navodno besplatno!?!) stigli Tomečak, Pokrivač i Krstanović, a iz Lokomotive im je gazda poslao Maleša i Borasa. Dinamo je tako pojačao Rijeku s pet igrača i učinio momčad s Kantride vrlo konkurentnom u domaćim okvirima. Hajduk se, kako je poznato, oslonio na svoje mlade igrače budući da zbog financijskih dubioza nije ni imao drugu soluciju.

Jadranski derbi donijet će nam odgovore na nekoliko važnih pitanja, od kojih je svakako najvažnije koliko mogu postići Tudorovi mladići u utakmici s jakim protivnikom imajući pri tome i rezultatski imperativ. Iskustvo je na strani Rijeke, a mladost, borbenost, požrtvovnost i pun Poljud na strani Hajduka.

Kako će proći prvi ovosezonski Jadranski derbi, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/