Zadnju utakmicu 1. kola nove sezone ruske nogometne lige odigrat će u srijedu popodne FC Krasnodar i Zenit iz St. Petersburga. U novu sezonu Zenit ulazi s ambicijom da vrati titulu naslova na deltu Neve - nakon što su dvije sezone za redom bili prvaci, prošlu sezonu završili su kao drugi iza CSKA.
U dosadašnjem dijelu prijelaznog roka Zenit je bio dosta skroman - doveli su, odnosno vratili, Arshavina i Tymoshchuka te proširili kadar s par mladih igrača, a redove Zenita napustilo je nekoliko važnih igrača, poput Denisova koji je za 15 mil. eura prešao u Anzhi, Brune Alvesa koji je za 5,5 mil. eura otišao u Fenerbahče, a sjajni Sergey Semak je u 37. godini završio karijeru. Prijelazni rok još traje i valja očekivati da će Zenit dovesti još kojeg igrača, no čak izvjesniji su odlasci, i to dvojca koji je uz veliku halabuku i za velike novce stigao lani, a nije pokazao puno pravog nogometa - riječ je, dakako, o Hulku i Witselu za koje zanimanje pokazuju mnogi ugledni europski klubovi.

Krasnodar ima samo jednu želju u novoj sezoni - što prije osigurati ostanak u ligi i učvrstiti svoj renome kluba iz zlatne sredine tablice. Na otvaranju sezone protiv još neuigranog Zenita možda bi i mogli do pozitivnog rezultata, no gosti su i dalje veliki favoriti.

Krasnodar protiv Zenita pogledajte na kanalu SportKlub+.