Pomaknuta komedija s izvrsnim Dannyjem DeVitom i Katey Sagal u glavnim ulogama

Energični Tom Cathkart (Danny DeVito) nedavno je umirovljeni vatrogasac koji bi konačno želio ostvariti davni san o mirnom i jednostavnom životu s voljenom suprugom (Katey Sagal).

No, Tom već zna da to neće biti moguće, isključivo zbog njihovih već odraslih sinova Quinna (Skyler Stone) i Elliota (Ryan Hansen). Naime, Quinn i Elliot su nezaposleni i prilično neodgovorni momci koji u potpunosti ovise o svojim roditeljima, osobito o majci koja o njima neumorno skrbi.

Međutim, kad im roditelji jednog dana odluče nenajavljeno otputovati na izlet, dečki će se naći u sasvim nepoznatoj situaciji i posve prepušteni samima sebi. Dok shvaćaju da su ostavljeni bez hrane, novca pa čak i električne energije, Quinn i Elliot ne znaju da je to dio roditeljskog plana o njihovom prisiljavanju na pronalaženje zaposlenja i selidbi iz kuće.

No, Tom i supruga podcjenjuju otpornost i snalažljivost svojih sinova, što će se pokazati kad zbivanja krenu u neočekivanom i kaotičnom smjeru...

Realizirana u suprodukciji Waynea Allana Ricea ("Čovječe, gdje mi je auto", "Zemlja slobode", "Dan zaljubljenih"), pomaknuta komedija s izvrsnim karakternim glumcem i komičarom Dannyjem DeVitom ("Let iznad kukavičjeg gnijezda", "Batman se vraća", "L.A. Povjerljivo") u glavnoj ulozi redateljski je prvijenac Sama Harpera, zapaženog suscenarista hitova "Upravo vjenčani" i "Popust na količinu" 1 i 2 te hit-crtića "Sezona lova" i "Rio".

Posrijedi je dinamično, otkvačenim humorom i bizarnostima nakrcano te energično režirano ostvarenje koje forsira prizemne duhovitosti i moronski humor. Uz poznatu Katey Sagal (serije "Bostonsko pravo", "Sinovi anarhije", "Futurama"), Zlatnim globusom ovjenčanu glumicu zacijelo najpoznatiju po ulozi Peggy Bundy u kultnoj humorističnoj seriji "Bračne vode", partneri Dannyja DeVita su mladi Skyler Stone ("Pravila privlačnosti", "Zauvijek zajedno") i Ryan Hansen ("Petak 13.", "G. I. Joe: Osveta", serija "Veronica Mars").

INFO:

Originalni naslov: HOUSE BROKEN

Godina proizvodnje: 2009.

Redatelj: Sam Harper

Uloge: Danny DeVito, Katey Sagal, Skyler Stone, Caitlin Crosby, Ryan Hansen, Brie Larson, Matthew Glave, Thomas F. Wilson, Tony Yalda, Adam Herschman, Parvesh Cheena, Michael Bofshever, Corryn Cummins