U subotu navečer u prvom kolu MAXtv Prve lige gledat ćemo dalmatinski derbi - na Stanovima igraju Zadar i Hajduk. Obje momčadi u ovaj susret ulaze s gotovo nepromijenjenim sastavima u odnosu na prošlu sezonu, što znači da je Hajduk u izvjesnoj prednosti, no Splićani na Stanovima uvijek imaju problema; osobito na startu sezone.Zadar ove sezone na umu ima samo jednu stvar - pokušati osigurati ostanak u ligi. Kako su na Stanovima financijske okolnosti uvijek teške, prvoligaš iz Zadra nije si mogao priuštiti velikih pojačanja - do sad je zadarske redove popunio Grgurević iz Intera, a od važnijih igrača otišao je Mršić i to u Split. Prijelazni rok tek je počeo i valja očekivati još podosta promjena u oba sastava i to više u rubrici odlazaka...

Hajduk je sezonu otvorio vrlo dobrom prezentacijom u Superkupu - splitski juniori ostali su neporaženi nakon 90 minuta u Maksimiru, a da je sudac kartonirao Migliorea, kao što je morao, možda bi trofej neočekivano završio na Poljudu! U Superkupu Tudor je odigrao bez nekoliko ključnih igrača - Vukovića, Maglice, Andrijaševića, Maloče, a barem neki od spomenutih morali bi zaigrati protiv Zadra. 

Hajduk je bolji, Zadar je opasan domaćin, a tko će odnijeti pobjedu u dalmatinskom derbiju, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr.