Navigation Content

Nemaš sreće prijatelju, sreo si Sacramenta

Nemaš sreće prijatelju, sreo si Sacramenta

Sei jellato amico, hai incontrato Sacramento

Zao gradski vođa otjera kauboja i njegovu obitelj u nepotrebni dvoboj...

INFO

RedateljGiorgio Cristallini

GlumciTy Hardin, Giacomo Rossi-Stuart, Stelvio Rosi, Enrico Casadei, Christian Hay, Jenny Atkins

Sažetak

Markantni Jack Thompson zvani Sacramento (Ty Hardin) isluženi je ekshibicijski boksač koji u petom desetljeću života pokušava živjeti mirnim životom sa sinom Jimom (Christian Hay), kćeri Evelyn (Krista Nell) te s nekoliko suradnika među kojima je i u Evelyn zaljubljeni Hike (Stelvio Rosi).

Nekad sudjelujući u namještenim mečevima, Jack je prevario i financijski oštetio mnoge ljude, među kojima je i grubi Tom Murdock (Giacomo Rossi-Stuart) koji je zbog Jacka izgubio mnogo novca.

Željan osvete, Murdock uspije pronaći Jackovo imanje te sredovječnog boksača odluči kazniti vješanjem Jima i Evelyn. Nakon što ih Jack u posljednji trenutak spasi, uporni Murdock zaključi da bi se osvetiti mogao i pljačkom banke u kojoj Sacramento drži svoj novac.

Nakon što se Jack počne zbližavati s privlačnom Rosy (Dana Ghia), sve će naposljetku dovesti i do novog boks-meča između njega i prvaka Dinamita (Pietro Torrisi), meča u kojem Jack želi zaraditi 20 tisuća dolara za isplatu Murdocka.


Nepretenciozno i zabavno ostvarenje scenarista i redatelja Giorgija Cristallinija (‘Operacija Mitra’, ‘Četiri revolveraša iz Santa Trinite’) konvencionalnu priču špageti-vesterna na zgodan način nadograđuje elementima komedije, a u jednoj sekvenci i mjuzikla.

Riječ je o ležernom i efektno pomaknutom filmu koji nosi autoritaran nastup markantnog Tyja Hardina (‘Bitka za Bulge’, ‘Custer sa zapada’ Roberta Siodmaka), američkoga glumca možda najpopularnijega zahvaljujući ulogama u 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća vrlo gledanim TV-serijama ‘Bronco’ i ‘Riptide’.

Upravo zahvaljujući nepridržavanju žanrovskih konvencija i komičnom odmaku s umetanjem mjuzikla, film u vrijeme premijere nije doživio osobiti uspjeh. No svejedno je posrijedi lako gledljivo, energično režirano i dinamično djelo, još jedan predstavnik podžanra filmova realiziranih niskim proračunima na talijanskom jeziku, od talijanskih redatelja i na lokacijama mahom u Italiji, u studijima Cinecitta i na Sardiniji, ili u španjolskoj pokrajini Almería.

Partneri Tyja Hardina su raspoloženi Giacomo Rossi-Stuart (‘Posljednji čovjek na Zemlji’, ‘Operacija Strah’ Marija Bave), poznati Stelvio Rosi (‘Gepard’) i atraktivna Krista Nell (‘Pucaj gringo, pucaj’, ‘Đavolove ljubavnice’) koja je prvu filmsku ulogu, iako nepotpisanu, ostvarila u remek-djelu ‘Ludi Pierrot’ Jean-Luca Godarda.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...