Navigation Content

Priča o mišu zvanom Despero

Priča o mišu zvanom Despero

The Tale of Despereaux

U malom mišu krije se veliko srce viteza

INFO

RedateljSam Fell, Robert Stevenhagen

GlumciRobert Bošković Žarak, Ivica Zadro, Jasna Bilušić, Aleksandar Cvjetković, Marija Borić

Sažetak

Davno u dalekom kraljevstvu Dor grozna nesreća zadesila je kralja i ožalostila lijepu princezu, a stanovnike kraljevstva bacila u očaj. Sunce je nestalo s neba, cvijeće je izgubilo boje, a veselje i smijeh su utihnuli. Nadvila se tama, a sreća je nestala iz nekoć lijepog i čarobnog kraljevstva.

U takvom mračnom svijetu rođen je mali miš Despero. Iako malenog rasta, njegova hrabrost ne poznaje granice. Oduševljen pričama o viteštvu, Despero je oduvijek želio postati plemeniti ratnik. Prije nego što ostvari svoj san i sudbinu, mali miš mora proći kroz velika iskušenja. Odlazi iz kraljevstva i kreće u svijet ljudi.

Uskoro Despero upoznaje štakora Roscura koji mu se pridružuje na putovanju. Neustrašivi dvojac sretne princezu Reu kojoj treba pomoć i pustolovina započinje.


Sam Fell, koji se proslavio još jednim filmom o glodavcima - 'Pusti vodu da miševi odu' -  u partnerstvu s iskusnim redateljem Robertom Stevenhagenom ('Sinbad', 'Wallace i Gromit u velikoj povrtnoj zavjeri', 'Frankenweenie') prema istoimenoj dječjoj knjizi Kate DiCamillo, snimio je fantaziju koja donosi priču o hrabrosti, poštenju, neustrašivosti i nadi.

Animacija je oduševila kritičare, od kojih su ga neki proglasili remek-djelom animacije, a hrvatsku televizijsku premijeru ove iznimne avanture proizašle iz Universalovog studija gledamo na RTL Televiziji. Od atmosfere kojom odiše film, načina na koji se priča razvija pa čak i ozbiljnih tema kao što su izdaja i osveta, animacija će impresionirati i starije koji će ostati ugodno iznenađeni cjelokupnim konceptom.

Za najmlađe gledatelje u Hrvatskoj film je sinkroniziran na hrvatski, a glasove su podarili: Robert Bošković Žarak, Ivica Zadro, Jasna Bilušić, Aleksandar Cvjetković, Marija Borić, Maja Posavec, Dražen Bratulić i drugi.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...