Doigravanje u najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu, NHL-u, stiglo je do velikog finala u kojem će igrati Chicago Blackhawks i Boston Bruins. Momčad iz Chicaga imala je najbolji skor u regularnom dijelu sezone gdje je ostvarila čak osam pobjeda više od Bostona, no Bruinsi su bolje odigrali doigravanje i uvjerljivije stigli u finale.


Ova dva sastava prošle sezone nisu bila ni u četvrtfinalu, no ove sezone se vraćaju gdje im je mjesto - u vrh američkog hokeja. Bruinsi su pretprošle sezone osvojili naslov, popularno nazvan Stanley Cup, a Blackhawks sezonu prije pa je njihov sudar u ovosezonskom finalu potvrda da je prošlosezonsko izbivanje iz završnice prvenstva bila samo iznimka.

Ove sezone Chicago i Boston nisu se sastali ni jednom - kako je zbog 'lock outa' sezona skraćena s predviđene 82 utakmice na 48 utakmica, odlučeno je da klubovi igraju samo u svojoj konferenciji; Chicago je na zapadu, a Boston na istoku.

Prednost domaćeg leda imat će Blackhawks, a hoće li ga iskoristiti već u prvom susretu finala, pogledajte na kanalu Arena 2.