Navigation Content
Značka

The Badge

Triler o šerifu u malom gradu koji istražuje slučaj ubijenog transvestita, pri čemu se suočava s vlastitim predrasudama i neočekivanim političkim intrigama

INFO

RedateljRobby Henson

GlumciPatricia Arquette, Billy Bob Thornton, William Devane, Sela Ward, Julie Hagerty

Sažetak

Grubi Darl Hardwick (Billy Bob Thornton) alkoholu je sklon šerif iz provincijskog gradića u Louisiani, ne osobito moralan tip sklon zlouporabi dužnosti iza kojeg je propali brak s privlačnom Carlom (Sela Ward), okružnom tužiteljicom s kojom ima kćer Ashley (Jena Malone).

Kad u obližnjoj močvari bude pronađeno okrutno umoreno tijelo transseksualne prostitutke Mone (Cindy Roubal), to će prilično uznemiriti Darlove sumještane, među kojima su i njegov zamjenik C. B. (Ray McKinnon) te brižna časna sestra Felicia (Julie Hagerty).

Dok uz dopuštenje lokalnog suca (William Devane) preuzima istragu slučaja, Darl dozna da Carla želi da istragu preuzme netko manje kompromitiran i na višem položaju od njega. Sve će se dodatno zakomplicirati kad Darl upozna Scarlett (Patricia Arquette), striptizetu iz New Orleansa koja tvrdi da je supruga ubijene Mone, te kad se u priču umiješa i Darlov otac Bull (Tom Bower) koji, čini se, skriva neugodnu tajnu.

Da nevolja bude veća, u tijeku su izbori za guvernera na kojima je, pored aktualnog guvernera Joea Breratona (M. Arata), kandidat i sudac.


Atraktivna, uzbudljiva, ali i prilično provokativna i uznemirujuća krimi-drama scenarista i redatelja Robbyja Hensona (‘Faraonova vojska’ s Krisom Kristoffersonom, ‘Kuća’ s Michaelom Madsenom), na matičnom je tržištu distribuirana izravno na DVD-u te prikazivana na kablovskim postajama.

Riječ je o produkcijski skromnom, ali neosporno intrigantnom i dosta zanimljivom ostvarenju čiji su najjači aduti zvučna glumačka postava, efektno eksploatiranje ugođaja i ikonografije južnjačke gotike, spretno korištenje prirodne i zadane scenografije američkog juga te sigurna i sugestivna režija.

Premda je posrijedi djelo koje počiva na eksploataciji tematskih i narativnih konvencija, kao i klišeja u karakterizaciji likova, autor svemu pristupa na razmjerno svjež način. Iako pritom cjelinu opterećuje ponekim suvišnim podzapletom i tek naznačenim sporednim ili epizodnim likom, te likove tumače ugledni glumci poput T. Hadena Churcha (‘Stranputica’, ‘Spider-Man 3’) i J. Malone (‘Ponos i predrasude’, ‘U divljini’).

U glavnoj ulozi nastupa Oscarom ovjenčan scenarist (‘Oštrica zločina’) i izvrstan glumac B. B. Thornton (‘Čovjek kojeg nije bilo’, ‘Zločesti Djed Mraz’), a njegovi su partneri P. Arquette (‘Ed Wood’, ‘Prava romansa’), W. Devane (‘Maratonac’, ‘Vraćanje duga’) i nagrađivana S. Ward (‘Bjegunac’, serije ‘Dr. Houe’, C.S.I. New York’).
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...