U 5. kolu brazilske Serie A renomirani Flamengo gostuje kod povratnika u prvu ligu Criciume. Ni jedni ni drugi nisu baš najbolje ušli u novu sezonu, no Criciuma je barem upisala jednu pobjedu u uvodnim kolima, a Flamengo je nastavio rasprodavati svoj ugled blijedim igrama i slabim rezultatima.


Criciuma je prošle sezone bila druga u brazilskoj Serie B i tako zaradila povratak u društvo najboljih gdje ih nije bilo od 2004. godine. Malom klubu s juga Brazila, odnosno iz države Santa Catarina, ovo je tek dvanaesta sezona u elitnom rangu brazilskog nogometa, a puno češće su se natjecali u Serie B. Ove sezone Circiumi je osnovni cilj izboriti ostanak u ligi i što dalje otići u kupu - ne smiju ni sanjati da mogu ponoviti sezonu 1992. godine kad su osvojili kup i naredne sezone igrali u Copa Libertadores.

Flamengo je do prije godinu, dvije imao velikih planova - dres kluba s Maracane nosili su i Ronaldinho i Wagner Love, no nestalo je novaca pa su zvijezde morale otići, a Flamengo je prošlu sezonu završio na 11. poziciji, jedva dovoljnoj za nastup u Copa Sudamericana - sezonu prije, dok su još svi bili na broju, završili su 4. i igrali Copa Libertadores.

Slabi start Flamenga sugerira da na Maracani još nisu sve stvari posložene, a loše bi se mogli provesti i kod motivirane Circiume. Može li domaći sastav do nove pobjede, pogledajte na kanalu Arena 1.