Prije odlaska na zasluženi odmor najbolji hrvatski nogometaši moraju odraditi još jednu važnu obavezu - u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na SP 2014. moraju pobijediti Škotsku. Štimac je prepoznao opasnost koju nosi ova utakmica i već danima viče kako su najteži oni susreti kod kojih su bodovi već upisani; vjerojatno ima i pravo.


Škoti su prema rezultatima najslabija momčad naše skupine i odavno nemaju nikakve šanse za plasman na SP. Zbog takvih okolnosti svi očekuju da Škotska lako padne, a vodu na taj mlin dolio je i škotski izbornik Gordon Strachan izjavama kako Škoti nemaju puno šanse u Zagrebu i kako se zapravo trebaju ugledati na našu reprezentaciju kad je u pitanju borba za nacionalni dres. Osim toga, škotskoj reprezentaciji nedostaje pola prvog sastava i sve izgleda spremno za našu laku i visoku pobjedu. No, Štimac nije od jučer i nije se upecao na Strachanove izjave već je okrenuo pilu naopako i izjavio da škotski izbornik namjerno daje defetističke izjave u nadi da će nas uspavati, a da zapravo silno želi ostati neporažen protiv 4. najbolje reprezentacije svijeta. Štimčevoj filozofiji nema se što prigovoriti.

U ovoj utakmici sve je u našim rukama, odnosno nogama, i jedini hendikepi su nam izostanci Modrića i Ćorluke iako ako pobijedimo Škote, moći ćemo zaključiti da su se Luka i Čarli mudro očistili kartona protiv najslabijeg protivnika. Štimac je najavio izrazito ofenzivnu Hrvatsku, a neki od igrača pričali su o popravljanju gol razlike. Možemo li zaista s lakoćom slomiti Škote i nakon tri remija upisati prvu pobjedu protiv dosad neugodnog rivala, pogledajte na kanalu HRT 2.