Prije nešto više od tjedan dana završena je još jedna sezona francuske nogometne lige i vrijeme je za rekapitualciju. Nakon devetnaest godina pauze naslov je napokon otišao u Pariz i to na Park prinčeva. Ancelottijeve trupe pogonjene katarskim petrodolarima uspjele su uzeti treći naslov za PSG, a najveće zasluge idu velikom Zlatanu Ibrahimoviću.

 

Ludi Ibra je u ovoj šampionskoj sezoni zabio 30 prvenstvenih golova, a od sedamdesetih godina i vremena kad su zabijali Josip Skoblar i Carlos Bianchi nitko nije zabio više. Ibrahimović je tako izdominirao još jednu ligu u kojoj je igrao nogomet, a vrijeme će pokazati hoćemo li ga gledati naredne sezone u dresu PSG-a.

Drugu poziciju je uzeo Marseille, a treću Lyon i ova dva sastava predstavljat će Ligue naredne sezone u Ligi prvaka. U Europsku ligu idu St. Etienne i Nica, a pridružit će im se pobjednik kupa (Bordeaux vs. Evian).

Iz lige su ispali Nancy, Troyes i Brest; zanimljivo, Bretonci su prošle sezone odigrali najviše remija, čak 17, a ove sezone najmanje, samo 5 i ispali - čini se da za Ligue 1 vrijedi ona stara: bod po bod, ostanak...

Najzanimljivije detalje ovosezonske Ligue 1 pogledajte na kanalu Arena 3.