Navigation Content

Mrzi bližnjega svoga

Mrzi bližnjega svoga

Odia il prossimo tuo

Zabavan špageti vestern o mladiću koji se pod svaku cijenu želi osvetiti zloglasnom revolverašu

INFO

RedateljFerdinando Baldi

GlumciSpiros Focás, George Eastman, Nicoletta Machiavelli, Horst Frank, Ivy Holzer

Sažetak

Odlučni Ken Dakota (Spiros Focás) mladić je koji se pod svaku cijenu želi osvetiti zloglasnom revolverašu Garyju Stevensu (George Eastman), koji radi za bogatog zemljoposjednika Chrisa Malonea (Horst Frank). Naime, Stevens je ubio Kenova brata Billa (Remo De Angelis) i njegovu suprugu, da bi se tako dočepao zemljovida s označenim nalazištem zlata koji je Bill posjedovao.

Osim žeđi za osvetom, Kena vodi i želja da se domogne zemljovida i nalazišta zlata. No svega se toga želi domoći i Malone, koji u ostvarenju svojih ciljeva ne bira sredstva. Nakon što je Stevens uhićen i optužen za ubojstvo, Ken se domogne zemljovida ali ne uspije spriječiti Maloneove ljude koji oslobode ubojicu.

Ken naposljetku odluči zemljovid ponuditi Maloneu u zamjenu za Stevensa. No igra mačke i miša između trojice ljudi time još neće biti završena...


Atraktivan i zabavan špageti vestern koscenarista i redatelja Ferdinanda Baldija (‘Teksas, zbogom’ s Francom Nerom, ‘Django, pripremi lijes’ s Terenceom Hillom), za koji scenarij još potpisuju Luigi Angelo (‘Crni ubojica’ s Klausom Kinskim) i Roberto Natale (‘Operacija strah’ Marija Bave), zapletom je razmjerno konvencionalno, ali ne i manje zanimljivo ostvarenje koje je najlakše opisati kao film osvete.

Projekt je realiziran 1968. godine, u vrijeme dok je podžanr špageti vesterna doživljavao zenit popularnosti, a riječ je o filmu koji se čvrsto pridržava žanrovskih obrazaca te koji obiluje akcijom i prepoznatljivim ikonografskim detaljima.

Posrijedi je dramaturški i narativno uredno, nenametljivo i dovoljno energično režirano te atmosferično djelo koje pored dojmljive fotografije Enza Serafinija (Antonionijeva ‘Kronika jedne ljubavi’, Rossellinijevo ‘Putovanje u Italiju’) i efektne glazbe Robbyja Poitevina (‘Ubojica kalibra 32’, ‘Kratka ljubav’) odlikuju i vrlo raspoložene glumačke interpretacije.

U glavnoj ulozi nastupa velika grčka glumačka zvijezda S. Focás (‘Rocco i njegova braća’, ‘Dragulj s Nila’, ‘Rambo III’), a njegovi su partneri G. Eastman (‘Zov divljine’ Kena Annakina, ‘Keoma’ Enza G. Castellarija) i H. Frank (‘Mačak s devet repova’ Darija Argenta).
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...