Prije desetak dana završena je još jedna sezona engleske Premier League i pravo je vrijeme za rekapitulaciju. Manchester United vratio je naslov u svoje dvorište, a nakon osvajanja 20. rekordnog naslova PL od aktivne uloge u Unitedu oprostio se veliki Alex Ferguson. Man City je završio drugi, Chelsea je treći, a Arsenal se ipak dokopao četvrte pozicije. Iz lige su ispali Reading, QPR i Wigan koji je relegaciju začinio osvajanjem FA Cupa.

 

U sezoni 2012./13. postignuto je ukupno 1063 gola u 380 utakmica ili gotovo tri gola po susretu. Najboljim strijelcem proglašen je Van Persie koji je zabio 26 komada, drugi je Suarez s 23 gola, a treći Gareth Bale s 21 postignutim golom. Man Cityjev golman Hart u 18 prvenstvenih utakmica nije primio gol, no najboljim vratarem proglašen je De Gea.

Gareth Bale je osvojio nagradu najboljeg igrača lige i ujedno najboljeg mladog igrača lige. Najbolji asistent lige je Mata s 12 asistencija, a najgoru disciplinu pokazao je Sunderlandov Craig Gardner s 10 žutih i jednim crvenim kartonom.

Pogledajte sve golove netom završene sezone Premier League na kanalu SK Prime.