Engleska nogometna reprezentacija u srijedu igra prijateljski susret protiv Irske, prvi nakon gotovo dvadeset godina. Iako je englesko prvenstvo relativno nedavno završilo i igrači nisu imali pravi odmor, izbornik Roy Hodgson nije imao milosti, pozvao je najbolje Engleze za ovaj susret te za susret protiv Brazila koji će uslijediti za par dana.

 

Englezima će od standardnih reprezentativaca nedostajati tek Gerrard i Young, a neće biti ni Terryja koji se oprostio od reprezentacije. Moćna engleska vrsta ne bi smjela imati problema s Ircima jer i jedni i drugi se, što se tiče forme, nalaze u sličnoj situaciji - gotovo svi irski reprezentativci također igraju nogomet u Premier League, odnosno u Championshipu.

Iako je riječ o prijateljskom susretu, na Wembleyu ove srijede neće nedostajati pravog natjecateljskog duha budući da su Irci i Englezi vrlo rivalski nastrojeni, za što je u velikoj mjeri kriva politika. Zadnji meč ovih suparnika igrao se sredinom veljače 1995. godine u Dublinu i prekinut je nakon velikih nereda na tribinama; nadajmo se da su ta vremena iza nas...

Sedmog lipnja Irci igraju kvalifikacijski susret za odlazak na SP 2014. protiv Farskih Otoka pa im je ovaj susret s Englezima i pripremnog karaktera. Englezi će biti opušteniji jer prvi naredni kvalifikacijski susret igraju tek na jesen, no za Irce neće imati popusta.

Englesku protiv Irske pogledajte na kanalu SportKlub.