Došlo je vrijeme da se odigra najvažniji svjetski teniski turnir na zemlji - French Open, poznatiji pod nazivom Roland Garros. Turnir će trajati dva tjedna, a ponedjeljak je drugi dan glavnog dijela turnira. Sve najbolje što u ovome trenutku nudi muški i ženski tenis naći će se ovog tjedna u Parizu - u muškoj konkurenciji zbog zdravstvenih razloga nedostaju samo Murray i Del Potro, a kod žena nema bitnih izostanaka.

 

Prvi nositelj u muškoj konkurenciji je Đoković, a slijede ga Federer i Nadal koji brani lanjski naslov, a u ženskoj konkurenciji prva nositeljica je Serena Williams koja je lani ispala u prvom kolu,a druga je Sharapova koja brani naslov.

Od naših tenisača u žrijebu su Čilić koji je postavljen za desetog nositelja i u prvom kolu igra protiv Njemca Petzschnera te Dodig koji se sastaje s Argentincem Pellom, kojeg ako pobijedi, u drugom kolu će vjerojatno igrati protiv Đokovića. Antonio Veić zapeo je u zadnjem kolu kvalifikacija. U ženskoj konkurenciji imamo tri predstavnice - Mirjanu Lučić, Petru Martić i Donu Vekić.

Kako će krenuti najjači svjetski turnir na zemlji, pratite na kanalu Eurosport.