Ellen (Mary-Louise Parker) i Jake Grier (Tim Guinee) odrasli su na susjednim farmama, išli su u istu školu, kasnije se vjenčali, odselili i dobili dvoje djece.

Kad je Jake ostao bez posla, Ellen ga je nagovorila da se vrate u Grambah i da žive s njegovima dok on ne dobije posao. Jake je pristao nevoljko, a Ellen je brzo otkrila zašto: Jakeov otac Fritz (Tom Skerrit) prema Jakeu se ponaša prezrivo i tiranski, jer Jake nije bio sin kakvog je želio.

Za razliku od starijeg sina, Mitcha, Jake je uvijek bio prenježan i preosjećajan za muškarčinu, k tome je želio biti slikar, što mu otac nije dopustio. No, Mitch je poginuo u prometnoj nesreći, pa Fritz kao da od tada još više mrzi svog mlađeg sina...

Ova odlična, ali sumorna, mučna i tjeskobna obiteljska drama snimljena je prema romanu A. Manette Ansay, koja je, osim 'Vinegar Hilla', napisala još pet romana, zbirku priča i memoare pod naslovom 'Limbo'. Osvojila je više književnih nagrada (National Endowment, Puschcart Prize, Nelson Algren Prize, dva puta Great Lakes Book Award). Predaje na Sveučilištu Miami. Napeta priča ispunjena neizvjesnošću i tjeskobom od početka filma, još u trenucima kad u obitelji Ellen i Jakea vladaju ljubav i radost, daje slutnju onoga što će se tek otkriti, a uz odličnu dramaturgiju gotovo da i ne treba posebno isticati vrsne glumce, na čelu s M-L. Parker, B. Buckley i T. Skerritom, a izvrsni su i T. Guinee kao Jake, te djeca C. Stone i T. Wood.

INFO:

Naslov: Vinegar Hill

Redatelj: Peter Werner

Uloge: Mary-Louise Parker, Tim Guinee, Tom Skerrit, Betty Buckley, Clare Stone, Ty Wood, Colin Ferguson