Ove subote na rasporedu je treći ovosezonski atletski miting Dijamantne lige, a održava se u New Yorku. Nakon Dohe i Šangaja najbolji svjetski atletičari putuju preko Atlantika, a međi njima su i dvije naše atletske uzdanice, Blanka Vlašić i Sandra Perković.

 

Perković je već u Dohi najavila da bi ove sezone mogla još napredovati - u Kataru je pobijedila s dužinom 68,23, što je metrima više od konkurencije. Sandrin najbolji hitac karijere je 69, 11, odnosno manje od metar duže od prvog pravog ovosezonskog hica; sva je prilika da će Perkovićeva ove sezone prebaciti 70 metara, a nakon toga logično slijedi napad na svjetski rekord koji drži Njemica Reinsch sa 76, 80 metara.

Za Blanku Vlašić miting u New Yorku je svojevrsni novi početak ili, kako je sama rekla, drugo poluvrijeme karijere. Vlašić već dugo izbiva sa svjetske atletske scene i teško je procijeniti kakav će učinak polučiti u New Yorku. Od svih prijavljenih visašica za ovaj miting Blanka ima daleko najbolji PB (Personal Best) od 208 cm, a najveća konkurencija će joj biti Amerikanka Barrett koja je ove godine skočila 199, a najbolji rezultat joj je 203 cm.

Od ostalih renomiranih svjetskih atletičara koji sudjeluju na ovom mitingu spomenimo Tysona Gaya na 100 m, Veronicu Campbell-Brown na 200 m i Dejena Gebremeskela na 5000 m. Dijamantnu ligu u New Yorku pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge.