U nedjelju popodne na svojim Stanovima zadarski prvoligaš igra utakmicu sezone - u zadnjem kolu MAXtv prve lige Zadar dočekuje Split, a osvoji li barem bod, i iduće sezone će igrati prvu ligu. Zadrani su postali gospodari svoje sudbine pobjedom u prošlom kolu nad Rijekom i sad imaju priliku završiti veliki posao oko ostanka u ligi. No i Split ima svoju računicu.

 

Splitovci su u prošlom kolu poraženi od Istre u svom Parku mladeži, a ishod tog susreta iznenadio je mnoge jer Istri bodovi nisu trebali, a Split bi pobjedom gotovo pa sigurno dohvatio Europsku ligu. Je li taj poraz Splita posljedica Vulićeva odlaska ili čak možda i njegov razlog, pokazat će vrijeme... No iako su kiksali protiv Istre, Splitovci i dalje imaju šansu dohvatiti 'Europu' - bilo kakva pobjeda protiv Zadra donosi im najmanje četvrto mjesto na tablici i plasman u EL.

Ukoliko Inter u zadnjem kolu pobijedi Slaven Belupo, Zadru će trebati bod za ostanak u ligi, a Splitu igra samo pobjeda za 'Europu' - jedan od ovih klubova neće ispuniti svoju ambiciju. Tko će se radovati na Stanovima, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr