U srijedu se igra uzvratni susret finala hrvatskog nogometnog kupa između Lokomotive i Hajduka. Prije dva tjedna Hajduk je preokretom došao do vrijedne pobjede od 2-1 pa ako ne izgubi na Maksimiru, osvojit će kup. Za oba sastava ovo je utakmica godine, a ipak nešto važnija je za Hajduk jer mu donosi i plasman u Europsku ligu koju je Lokomotiva već osigurala.

 

Lokomotiva nikad nije bila ovoliko blizu osvajanja trofeja jer, teoretski gledano, samo jedan postignuti gol ih dijeli od osvajanja kupa. Utakmica u Splitu završila je pobjedom Hajduka od 2-1, pa ako Lokosi u uzvratu dobiju Bile rezultatom 1-0, uzet će trofej zbog gola postignutog u gostim. To je računica Lokomotive u ovom susretu, no lako je postaviti stvari na papiru, a puno teže ih provesti u djelo na terenu. Lokosi su u zadnja dva tjedna igrali dva meča protiv Hajduka i nisu ih odigrali dobro - u kupu su nešto i pokazali, da bi par dana poslije u prvenstvenom susretu ostali bez prave šanse. Lokosi sigurno mogu odigrati bolje nego što su pokazali u ova dva susreta protiv Hajduka, no i Splićani imaju svojih rezervi.

Veliki splitski adut u ovom uzvratu je publika - Torcida je već najavila pohod na Maksimir, a očekuje se nekoliko tisuća splitskih navijača. Lokomotiva zapravo nema svoju navijačku bazu i može se samo nadati da će u srijedu na Maksimir krenuti ponešto navijača Dinama koji, kako je poznato, u zadnjih godina zaobilaze Maksimir. Splićani se hrabre da će i u Zagrebu igrati kao kod kuće, odnosno pred svojom publikom, a sudeći prema najavama, to bi mogla biti i istina.

Detonator uspjeha Hajduka u prvom susretu bio je mladi Kouassi, prebrz i neuhvatljiv za spore stopere Lokomotive, a u Hajduku se nadaju još jednoj dobroj partiji i Maglice te Vukovića. Hajduk se neće braniti nego će igrati svoju igru i tražiti gol, a Lokosi će krenuti oprezno svjesni da im jedan postignuti gol i čista mreža donose kup.

Tko će do trofeja, pogledajte na kanalu HRT 2.