Ova srijeda rezervirana je za nogometne kupove, a među ostalim kup finalima gledat ćemo i finale turskog nogometnog kupa između Fenerbahčea i Trabzona. Fener je i prošle sezone osvojio turski nogometni kup, a sad ima priliku obraniti naslov. Trabzon je zadovoljan što je uopće ušao u finale kupa budući da mu taj plasman donosi kvalifikacije Europske lige, što kroz prvenstvo nije ostvario.

 

Trabzon je sezonu završio na tek devetom mjestu, što je veliki podbačaj tog prilično renomiranog kluba. No iako su u prvenstvu puno oscilirali, u kupu su bili vrlo dobri i uvjerljivi, osobito u uzvratu polufinala kad su Sivasspor pregazili sa 6-0. Trabzon je ove sezone dva puta igrao protiv Fenera i nije ga uspio pobijediti.

Fenerbahče iza sebe ima jednu dobru sezonu koja bi njihovim eventualnim osvajanjem kupa postala vrlo dobrom. U turskoj Superligi Fener je uzeo drugo mjesto, igrao je u polufinalu Europske lige, a sad mu slijedi i finale kupa. Fener je do sada 14 puta igrao u finalu kupa, no samo pet puta je osvojio trofej. Zadnji poraz u finalu kupa Fener je doživio prije tri godine upravo od Trabzona, pa je ovaj susret svojevrsni revanš.

Finale se igra na neutralnom terenu u Ankari, a tko će ga osvojiti, pogledajte na kanalu SportKlub+.