U ponedjeljak navečer Mallorca i Betis odigrat će zadnji susret 36. kola španjolske nogometne lige. Za Mallorcu je ovaj susret od ključnog značenja - sve osim pobjede vjerojatno ih vodi u drugu ligu budući da otočani tri kola prije kraja prvenstva sjede na zadnjoj poziciji Primere i imaju pet bodova manje od Zaragoze koja je prva iznad crte.

 

Cijeli drugi dio sezone Mallorca se nalazi u zoni ispadanja i, realno gledano, njihov spas i ostanak u ligi bio bi malo čudo. S obzirom da Mallorca u narednom kolu gostuje na Calderonu kod Atletica, pobjeda protiv Betisa te pobjeda u zadnjem kolu protiv Valladolida je apsolutni imperativ.

Betis je trenutno sedmii na tablici i već je osigurao kvalifikacije za Europsku ligu, no ima za što igrati u zadnja tri kola. Naime, na mjestu iza Betisa sjedi Sevilla kojoj trenutno bježe pet bodova, a sveti cilj Zelenih je na koncu sezone biti bolje plasiran od gradskog rivala. Da bi to i teoretski ostvarili, Betisovci u zadnja tri kola moraju uzeti pet bodova, a berbu bi mogli započeti već protiv Mallorce.

Može li Mallorca do pobjede koja će ih ostaviti u igri za ostanak u ligi, pogledajte na kanalu SK Prime.