Navigation Content

Lego Chima

Lego Chima

Legends of Chima

Pripremite se za ulazak u magičan svijet netaknute prirode, ljepote i čudesa, svijet u kojem se hrabre i moćne životinje bore za kontrolu nad izvorom života Chi

INFO

Sažetak

Nekada drevni i prirodni raj, Kraljevstvo Chima postaje bojno polje osam životinjskih plemena. Nekoć najbolji prijatelji sad su neprijatelji.

Životinje se bore za kontrolu nad izvorom Chi, moćnim elementom koji je izvor života, ali i njegova potencijalna propast. Samo nekoliko junaka u Chimi razumije pravu prirodu Chija. Njihove priče te priče onih koji ih žele uništiti poznate su kao legende Chime.

Tisuću godina, životinjska plemena vladala su Kraljevstvom Chima. Lavovi, krokodili, orlovi, vukovi, gorile, gavrani, nilski konj i medvjedi živjeli su u miru. Igrali su se i radili zajedno, surađivali i razvijali se. Sve dok nisu izbili sukobi.

Kao prva vrsta koja je pila iz drevnog Chi bazena, Lavovi su postali njegovi zakleti čuvari. Nitko nije dovodio u pitanje njihovu kontrolu nad bazenom, jer su uvijek bili pouzdani i pošteni. Životinje su pomoću magičnih Chi kugli izvlačile energiju za svoja vozila, opremu i za sebe same. Kugle su bile moćan izvor koje su Lavovi dijelili jednako sa svima.

No, jednog dana neke su životinje postale pohlepne. Mladi, drski princ krokodila Cragger zatražio je da njegovo pleme dobije više energije iz kugli. Lavovi su tvrdili da će se uništiti ravnoteža ukoliko jedno pleme dobije previše Chija. Htjeli su biti pošteni i zaštititi cijelo Kraljevstvo. No krokodili su i dalje bili uporni.

Niz manjih sukoba doveo je do većih bitki. Kad je princ Cragger optužio Lavove da su mu ubili roditelje i kad je postao kraljem krokodila, izbio je pravi sukob između dva plemena. Kako se sukob širio, i sudbina kraljevstva Chima visjela je o koncu …

O IZVORU MOĆI CHI:
Chi je moćni izvor koji teče Svetim vodama Chime pružajući energiju. Pod pravim okolnostima tu moć mogu koristiti stanovnici Kraljevstva. U početku izgleda kao čarobna voda, dok teče iz lebdećeg brda Cavora u rijeku Cavora. Njegove moći uglavnom su neaktivne dok ne dostigne Sveti bazen Chi, kojeg čuvaju lavovi. U ovome jedinstvenome bazenu Chi se miješa s jedinstvenim mineralima i stvaraju se sjajne plave Chi kugle.

Ratnici Chime često sa sobom nose Chi kuglu za nuždu, ali koriste se njezinom moći samo kad je to prijeko potrebno. Chi kugle prenose nevjerojatnu moć prirode u strojeve, motore, oružje itd. Većina stanovnika Chime nosi posebni pojas preko ramena i prsa koji je napravljen da drži Chi kugle. Kada stvorenje stavi kuglu u svoj pojas, Chi mu daje val života i snage. Povećava naslijeđene instinkte, moći i sposobnosti, povezujući je s njezinim iskonskim životinjskim stanjem. Ova bića također mogu osjetiti povećanu brzinu, snagu i izdržljivost.

PLEME LAVOVA
Laval je tvrdoglavi princ plemena Lavova koji još mora naučiti što znači biti vođa. Možda želi da ga drugi vide kao moćnog, odgovornog i zrelog lava, no u srcu je još veliko dijete.

Longtooth je stariji vojnik koji je odbio postati vođa kao ostale starješine. Tvrdi da previše voli akciju da bi je napustio. No istina je da on više voli pričati o akciji, nego sudjelovati u njoj.

Uvijek jureći na jednome od svojih vozila, Lennox je lav koji se voli zabavljati. Neprijatelji koji ga smatraju lakom metom, mogli bi se jako iznenaditi i naglo se uvjeriti u suprotno.

Leonidas je vojnik pješak i čuvar. Nije glup, ali dvije ideje ne mogu biti u isto vrijeme u njegovoj glavi.


PLEME KROKODILA
Crominus je kralj i Craggerov otac. Njegova žena je kraljica Crunket. Žestoki i zaštitnički vođa, Crominus nikada nije podnosio lavove, ali ih je uvijek poštivao.

Cragger je uvijek bio natjecateljska duha. Obožava pobjedu. Lavalu se kad ga je upoznao svidjela ta njegova karakteristika i kao mladi postali su najbolji prijatelji.

Crooler se izlegla samo nekoliko sekundi nakon Craggera. Ona je prinčeva ambiciozna sestra blizanka. Neprestano potiče brata na rizik. Traži nagradu kad Cragger uspije te ga nemilosrdno ismijava ako doživi neuspjeh.

Crug je Craggerov glavni razbojnik. Velik je, jak i slijepo poslušan. Nikad ne preispituje naredbe. Izvršava sve Craggerove zahtjeve bez obzira na to koliko čudni bili.

Crawley je čvrst, nervozan i brz. Repom se koristi kao moćnim bičem pa njime neprijatelje udara, baca i hvata. Uz Cruga, on je Craggerov najstrašniji vojnik.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...