Izuzetno zanimljiva završnica ovosezonske MAXtv Prve lige nastavlja se i ovoga vikenda. Borba za europske pozicije dostiže svoj vrhunac, a ništa manje zanimljiva nije ni borba za ostanak u ligi. Utakmica Rijeke i Zadra od presudne je važnosti za oba sastava - Rijeka s pobjedom stiže na korak do EL, a Zadar porazom gubi veliki dio šansi za ostanak u ligi.

 

Jednako tako, Zadar bi s pozitivnim rezultatom na Kantridi ojačao svoje šanse za ostanak u ligi, a Rijeku bi sve osim pobjede moglo koštati europskog plasmana. I jedni i drugi su u prošlom kolu podbacili i kompromitirali svoje pozicije - Rijeka je izgubila kod Istre, a Zadar nije uspio sačuvati vodstvo protiv Slaven Belupa.

Riječani bi pobjedom stigli na korak do plasmana u EL, prije svega zato jer Hajduk u zadnjem kolu gostuje kod Dinama gdje će teško osvojiti bodove. Rijeka je vrlo zainteresirana i za ishod uzvrata finala kupa jer bi eventualnom pobjedom Lokomotive i četvrto mjesto vodilo u EL, a tu poziciju bi Rijeka pobjedom protiv Zadra imala u džepu.

Oba sastava igraju u vrlo promjenjivoj formi, a veliki rezultatski imperativ bi mogao sputati igrače. Ove subote na Kantridi nećemo gledati neku 'ljepoticu' od utakmice, već jednu mušku borbu za svaki pedalj terena. Puno toga ovisi i o rezultatima ostalih utakmica koje će se odigrati dan prije - u slučaju pobjede Intera u Vinkovcima, Zadar će morati biti ofenzivniji, a jednako tako i Rijeka u slučaju trijumfa Splita.

Rijeku protiv Zadra pogledajte na kanalu Arena 1, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr