Ovoga vikenda igra se 32., odnosno, predzadnje kolo ovosezonske MAXtv Prve lige, a dvije najzanimljivije utakmice igraju se u petak; jedna od jih je dvoboj Hajduka i Osijeka. Novi splitski trener Tudor rekao je da želi Europsku ligu izboriti i kroz prvenstvo. Da bi to Hajduku i ostvario, igra mu samo pobjeda protiv Osijeka, a vjerojatno će mu trebati i kiksevi konkurenata.

 

No Osijek je tradicionalno vrlo težak rival Hajduku, a moglo bi ga se i prozvati Hajdukovom 'crnom mačkom'. Osječani su uvijek vrlo nabrijani na Hajduk i bezmalo se čini da protiv Splićana idu maksimalno, pa i jače nego protiv neki drugih klubova. Za to je sigurno zaslužan i kapetan Osijeka Smoje koji je jedno vrijeme nosio dres Majstora s mora, a kako se nikad nije do kraja afirmirao na Poljudu - ili dobio pravu šansu, uvijek igra s velikim motivom protiv Splićana.

Dodatni motiv Osijeka je teoretska mogućnost ispadanja iz lige; koliko god bila mala, ona postoji - u slučaju da Zadar i Inter ostvare po dvije pobjede u zadnja dva kola, Osijek bi se našao u 'crvenom'. Valja napomenuti da je momčad iz Gradskog vrta prije par dana ostala bez trenera, a Mršića je naslijedio Žitnjak.

Hajduk na svom Poljudu uvijek igra na pobjedu, a tako će biti i protiv Osijeka. No, realno gledano, Hajduku je puno važniji kup - i zbog trofeja i zbog plasmana u 'Europu' koji je kroz kup izgledniji. Uzvratni kup susret je idućeg tjedna pa valja očekivati da će Splićani ostaviti nešto rezerve za Lokomotivu. Može li Hajduk po prvi put ove sezone pobijediti Osijek, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr