I švicarska nogometna liga ide svome ovosezonskom kraju. Do kraja je ostalo još četiri kola, a vodeća momčad prvenstva je, naravno Basel, koji hita svome novom naslovu. Basel ima šest bodova više od prvog pratitelja Grasshoppersa koji je k tomu u vrlo lošoj formi pa se čini da je prvenstvo već riješeno. U 33. kolu Basel dočekuje Lausanne koji drži predzadnje mjesto na tablici i bez puno nade putuje u Basel.

 

U švicarskim razmjerima Basel je gigant, no svoju punu afirmaciju doživjeli su tek u ovom tisućljeću - od 2000. uzeli su osam naslova prvaka Švicarske, šest kupova i redovito igrali solidne role u europskim nogometnim kupovima. Ove sezone stigli su do polufinala Europske lige, što je vrlo lijep rezultat, osobito zbog toga jer su u prijelaznom roku prodali svoja dva najbolja veznjaka u Bundesligu.

Lausanne nema što tražiti u Baselu i pozitivan rezultat im može donijeti samo eventualno opuštanje Baselovaca; tolika je razlika u kvaliteti. Lausanne u svojim redovima ima samo jednog igrača vrijednog sedam znamenki, a i taj je posuđen...

Koliko puta će vratar Lausannea vaditi loptu iz mreže, pogledajte na kanalu SK Prime.