Derbi 31. kola MAXtv Prve lige igra se u nedjelju na Poljudu gdje Hajduk po drugi put u četiri dana dočekuje drugoplasiranu Lokomotivu. Prije par dana ova dva rivala su igrala prvu utakmicu finala hrvatskog nogometnog kupa, a bolji su bili Hajdukovci i zasluženo odnijeli pobjedu od 2-1. U ovom prvenstvenom meču ulozi su puno manji pa ćemo vjerojatno gledati ofenzivniju Lokomotivu.

Nije Lokomotiva igrala toliko slabo prošle srijede, no bilo je očigledno da ih je trener Ivković sputao taktičkim okovima s idejom da je važnije ne primiti gol nego ga zabiti. Igra Lokomotive je izgledala vrlo dobro sve dok ne bi loptu prebacili u Hajdukovu trećinu terena - u samoj završnici im je nedostajalo ideje i nije bilo pravog priključivanja obrambenih i veznih igrača. Valja pohvaliti i mladu momčad Hajduka koja je bila iznimno rastrčana i presingom na svojoj polovini nije ostavljala puno prostora Lokosima.

Nakon pobjede u kupu Hajdukovci su imali pravo na malo slavlje, no sezona je za njih daleko od kraja. Iako imaju aktivan rezultat u kupu, Bili moraju i u prvenstvu nastaviti s pobjedama i s te strane također pokušati dohvatiti 'Europu'. Kako sada stvari stoje, Hajduk bi s osvojenim 4. mjestom Prve lige u svakom slučaju išao u kvalifikacije za EL, a da bi stigli do te pozicije, trebat će im najmanje dvije pobjede do kraja prvenstva.

Posebnu pažnju valja obratiti na miljenika splitske publike Kouassia koji je, takoreći, sam pobijedio Lokomotivu - zabio je gol, asistirao i nebrojeno puta radio dar-mar u Lokomotivinoj obrani. Mladog Bjelokošćanina Hajduk mora čuvati kao 'crno zlato' i bila bi velika nepogoda za Hajduk da se ovaj ozlijedi...

Hajduk protiv Lokomotive pogledajte na kanalu Arena 1, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa match.tportal.hr