Mladi Michel zvan Mike (Jérémie Covillault) ilegalni je francuski imigrant u New Yorku, nekadašnji sitni kriminalac koji tamo želi započeti novi i mirniji život. Nema dokumente, zbog čega je uhićen. Nakon što shvati da mu prijeti deportacija u Francusku, Mike dozna da, želi li izbjeći takvu sudbinu, mora u kratkom roku prikupiti veliku sumu novca.

U tome bi mu mogla pomoći Zoe (Sarah Zoe Canner), mlada studentica prava koja ne zna ništa o njegovoj kriminalnoj prošlosti, i s kojom će Mike započeti ljubavnu vezu. No sve će se dodatno zakomplicirati kad ga pogrešno osumnjiče za ubojstvo, te kad svjestan bezizlaznosti svoje situacije odluči uz Zoeinu pomoć pobjeći iz grada...

Realizirana u koprodukciji Manuela Cuotemoca Mallea ('Parfem: Povijest serijskog ubojice', 'Kompleks Baader Meinhof') te snimljena digitalnom videokamerom, intrigantna i dinamična humorna romantična krimi-drama drugi je i dosad najambiciozniji dugometražni redateljski projekt zapaženog francuskog dokumentarista Michela Ferryja ('26 puta Louis Malle', 'Fikcija i stvarnost').

Posrijedi je temom i izvedbom intrigantan multikulturalni projekt, većinom francuske autorske postave, koja je okupila međunarodnu ekipu u kojoj su glumci azijskog i hispanskog podrijetla, kao i Indijanac Kenneth Little Hawk. Susret različitih rasa, tradicija i kultura u središtu je tematskog fokusa sigurno i energično režiranog filma u kojem se krimi-podzaplet spretno isprepleće s romansom i humorom, te u kojem je moguće prepoznati utjecaj glasovitog remek-djela 'Do posljednjeg daha' Jean-Luca Godarda.

U glavnoj ulozi nastupa J. Covillaut ('Nikome ni riječ', 'Već dugo te volim'), a njegova je partnerica S. Zoe Canner ('Doba Kali'). Efektnu filmsku fotografiju potpisuje Jean Coudsi, suradnik na izvrsnoj romantičnoj drami 'Požuda' Louisa Mallea.