Navigation Content

Ti smioni mladići u kicoškim krntijama

Ti smioni mladići u kicoškim krntijama

Monte Carlo or Bust!

Međunarodni auto reli diljem Europe zakomplicirat će krijumčarenje, prevare, ljubav na prvi pogled itd. itd...

INFO

RedateljSam Itzkovitch, Ken Annakin

GlumciBourvil , Lando Buzzanca, Walter Chiari, Peter Cook, Tony Curtis, Dudley Moore

Sažetak

Među mnoštvom natjecatelja koji 1924. godine iz različitih dijelova Europe i svijeta stižu u Monte Carlo za sudjelovanje na glasovitoj automobilističkoj utrci, ima uistinu svakakvih ljudi.

Tu su nesretni Nijemac Willi Schickel (Gert Fröbe), koji je nedavno pobjegao iz zatvora, potom lakomisleni Britanac Sir Cuthbert Ware-Armitage (Terry-Thomas), arogantni britanski bojnik Digby Dawlish (Peter Cook) i njegov nezadovoljni partner poručnik Kit Barrington (Dudley Moore), drski i naočiti Amerikanac Chester Schofield (Tony Curtis), dobrodušni i zbunjeni Francuz Dupont (Bourvil), i mnogi drugi.

Premda svima njima pobjeda na natjecanju nije najvažniji motiv, oni moraju svojim manje ili više izdržljivim i dorađenim automobilima prijeći gotovo 2500 kilometara da bi stigli u Monte Carlo, gdje ih očekuje završnica utrke i proglašenje pobjednika.

Svatko je od njih spreman na najrazličitije trikove i podvale da bi nadmudrio protivnike i prije od ostalih stigao na cilj, a u ostvarenju tog nauma svi će se morati suočiti s brojnim preprekama i nevoljama...


Realizirana u produkciji Kena Annakina ('Najduži dan', 'Zov divljine', 'Peti mušketir'), koji osim režije supotpisuje i scenarij filma, dinamična i vrlo zabavna pustolovna romantična komedija u režiji koje je sudjelovao i francuski TV redatelj Sam Itzkovich, nastavak je Annakinova hita 'Ti odvažni ljudi u njihovim letećim strojevima' iz 1965., za čiji scenarij je osvojio oskarovsku nominaciju.

Slično filmu 'Velika utrka' Blakea Edwardsa realiziranom također 1965. godine, i u ovom je slučaju riječ o razigrano režiranoj, raskošno produciranoj, frivolnoj, slikovitoj, maštovitoj, dinamičnoj i donekle subverzivnoj slapstick-burleski čiji je zaplet koncipiran oko stvarnog rallyja Monte Carlo koji je prvi put održan davne 1911. godine.

Zahvaljujući raskošnoj produkciji, nizu slikovitih i ekscentričnih karaktera koji vođeni različitim pobudama u ostvarenju svojih ciljeva ne prežu ni od čega, iskričavom humoru te zvjezdanoj glumačkoj postavi, film se prometnuo u veliki hit kojem ni danas ne nedostaje šarma i atraktivnosti.

Dok glumačku postavu predvode legendarni francuski komičar Bourvil ('Velika avantura', 'Najduži dan') i slavni T. Curtis ('Neki to vole vruće', 'Slatki miris uspjeha'), u sporednim se ulogama pojavljuju francuska glumica M. Darc ('Rififi u Panami', 'Vikend' Jeana-Luca Godarda), J. Hawkins ('Ben Hur', 'Lawrence od Arabije') i D. Moore ('Desetka', 'Otkačeni Arthur'). Efektnu filmski glazbu potpisuje Ron Goodwin ('U orlovskom gnijezdu', 'Mahnitost').
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...