Navigation Content
Sovin huk

The Cry of the Owl

Svježe razveden, mladi muškarac povlači se iz velikoga grada u potrazi za mirom. Ulazi u vezu s djevojkom čiji dečko netragom nestaje te se sumnja svaljuje upravo na pridošlicu...

INFO

RedateljJamie Thraves

GlumciPaddy Considine, Julia Stiles, Karl Pruner, Phillip MacKenzie, Gord Rand, James Gilbert

Sažetak

Robert Forrester (Paddy Considine) na velikoj je životnoj prekretnici. On je inženjer aeronautike koji se nedavno razveo od slikarice Nickie Grace (Caroline Dhavernas) i koji se u potrazi za mirom preselio u provincijski gradić Langley na sjeveru države.

Dok jedne večeri šeće šumom, Robert kroz prozor kuće na osami ugleda privlačnu djevojku (Julia Stiles) u koju se zaljubi na prvi pogled i koju sljedećih noći nastavi potajice promatrati. A kad ga ona jedne večeri primijeti, Robert će doznati da je riječ o Jenny Thierolf koja je u vezi s Gregom Wyncoopom (James Gilbert).

Nakon što Jenny zbog Roberta ubrzo prekine s Gregom, te nakon što njih dvoje započnu neobičnu vezu, Robert će shvatiti da je Greg posesivan mladić sklon nasilnim ispadima. Da nevolja bude veća, Nickie još uvijek nije ravnodušna prema Robertu...


Intrigantna i vrlo sugestivna psihološka noirovska triler drama darovitog scenarista i redatelja Jamieja Thravesa, među ostalim i redatelja videospotova za bendove Blur i Radiohead, druga je ekranizacija romana 'Sovin huk' glasovite američke književnice Patricije Highsmith.

Angažirana moralistica i autorica zaokupljena mračnim naličjem ljudske osobnosti i kompleksnim psihološkim stanjima, napisala je niz hvaljenih i nagrađivanih romana, za kojima su posezali redatelji poput Alfreda Hitchcocka ('Stranci u vlaku'), Wima Wendersa ('Američki prijatelj') i Liliane Cavani ('Ripleyeva igra'), a roman 'Sovin huk' prethodno je adaptirao veliki Claude Chabrol 1987.

Autor Jamie Thraves učinkovito kreira ozračje egzistencijalne tjeskobe i paranoje koje obilježava roman Patricije Highsmith, koji kritika naziva prozom o ljudskoj potištenosti, režija je smirena i razmjerno sugestivna te oslonjena na raspoložene glumačke interpretacije, dojmljivu fotografiju Luca Montpelliera i efektnu glazbu Jeffa Danne ('Resident Evil 2', 'Imaginarij doktora Parnasusa').

U glavnoj ulozi nastupa P. Considine ('Cinderella Man', 'Bourneov ultimatum'), a njegova partnerica je nagrađivana J. Stiles ('Osmijeh Mona Lise', 'Bourneova nadmoć').

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...