Sredinom ovoga tjedna odigrat će se tri zaostale utakmice engleske nogometne lige, a nakon toga će svi klubovi napokon imati jednak broj odigranih utakmica. Manchester City na svom stadionu dočekuje West Bromwich Albions u susretu koji ni jednima ni drugima ne znači puno, zbog čega bi ovaj meč mogao biti lišen taktičkih okova i, nadajmo se, vrlo efikasan.

 

City drži drugu poziciju sa četiri boda više od trećeg Chelseaja i na tom mjestu će, po svemu sudeći, i ostati. City nije uspio obraniti lanjski naslov, no i drugo mjesto, odnosno runner-up, se na Otoku štuje i zaslužuje mjesto u nogometnim almanasima.

Manicijev sastav trenutno ne igra u nekoj fantastičnoj formi, što je i razumljivo s obzirom na situaciju na tablici u ovako kasnom momentu sezone. U ovom susretu City će pokušati naći motiv u sljedećoj tezi - u slučaju kiksa protiv WBA i eventualnom pobjedom Chelseaja protiv Tottenhama, u također zaostaloj utakmici, londonski sastav došao bi na bod do drugog mjesta i tako priuštio stresan finiš sezone Tevezu i društvu. Pobjedom protiv West Broma City dolazi na korak do teoretske potvrde druge pozicije, pa valja očekivati nešto jači angažman Mancinijevih igrača.

Može li WBA u jednoj otvorenoj utakmici iznenditi City, pogledajte na kanalu SportKlub+.