I dok na vrhu tablice engleske Premier League bjesni borba za mjesta koja vode u LP naredne sezone, i na dnu se događaju zanimljive stvari. Reading i QPR su već ispali iz lige, no ime trećeg drugoligaša još ne znamo. Ispod crte se trenutno nalazi Wigan koji ima utakmicu manje, pa Sunderland, Villa i Newcastle još nisu sigurni u ostanak u ligi. Sunderland bi svoje probleme mogao riješiti pobjedom protiv Stokea.

 

Crne mačke iz Sunderlanda je prije mjesec dana preuzeo kontroverzni Paolo Di Canio i nakon uvodnog poraza od Chelseaja upisao dvije pobjede za redom. U tom trenutku činilo se da je ostanak na vidiku, no uslijedilo je gostovanje kod Aston Ville gdje je Sunderland primio šest komada. Iako Sunderland trenutno ima pet bodova više od Wigana, još nije siguran u ostanak u ligi; računica je sljedeća: Wigan tek treba odigrati zaostali domaći meč protiv nemotiviranog Swanseaja pa bi pobjedom zaostatak smanjio na samo dva boda, a sudeći prema dobroj partiji protiv Tottenhama, Wiganovci se nisu predali.

Sunderland treba pobjedu protiv Stokea, no otegotna okolnost za Di Cania su ozljede trojice ključnih igrača, i to u svakoj liniji po jedan - izvan stroja su branič Wes Brown, veznjak i kapetan Lee Cattermole te najbolji strijelac Steven Fletcher. Može li Sunderland do ostanka vrijedne pobjede, pogledajte na kanalu SportKlub.