Zadnji susret 34. kola španjolske nogometne lige igraju Getafe i Real Sociedad, najugodnije iznenađenje ovosezonske Primere. Sve do prošlog kola španjolske lige dobre ovosezonske partije Sociedada stajale su u zagradi i bilo je pitanje hoće li momčad iz San Sebastiana izdržati do kraja, no nakon gaženja Valencije u prošlom kolu postalo je jasno da će Sociedad bti četvrti španjolski predstavnik u LP.

 

Pobjedom od 4-2 protiv direktnog konkurenta Sociedad je generirao prednost od pet bodova koju će teško ispustiti u zadnjih pet kola; sva je prilika da će ju dodatno i povećati. Pod vodstvom talentiranog trenera Montaniera, Vela i društvo su ove sezone igrali vrlo dobar nogomet te do sada upisali 16 pobjeda i samo sedam poraza. Nevjerojatno zvuči podatak da je Sociedad od početka studenog odigrao 24 službena meča i izgubio samo jedan i to vrlo tijesno od Reala. Zaista sjajna serija koja će se po svemu sudeći još produžiti.

Getafe se i dalje nalazi u prilici dohvatiti Europsku ligu, no sudeći prema njihovim recentnim rezultatima, a to su tri poraza za redom te pet susreta bez pobjede, Getafisti će se morati zadovoljiti jednom solidnom sezonom i plasmanom u sredini tablice.

U prvom dijelu sezone Getafe je remizirao u San Sebastianu, a kako će proći na svom terenu protiv zahuktalog Sociedada, pogledajte na kanalu SportKlub+.