Prvi susret 34. kola španjolske nogometne lige igra se u petak navečer, a sastaju se Celta i Athletic Bilbao. Nebesko plavi iz Viga žestoko se bore za ostanak u ligi i u dva zadnja kola upisali su dvije pobjede, no još uvijek se nalaze u zoni ispadanja. Kako njihovi direktni konkurenti, Granada i Deportivo, u ovom kolu imaju teške protivnike, Celta bi ih idući tjedan mogla dočekati u zoni spasa - naravno, ako pobijedi Baske.

 

U zadnja tri kola očit je porast forme Celte čemu svjedoče pobjede protiv Levantea i Zaragoze pa i nesretni poraz od Mallorce. Celta nije proigrala neki fantastični nogomet, no velikim zalaganjem i pravim pristupom nadoknađuju manjak kvalitete i do kraja sezone nikome neće biti laki protivnici.

Athletic je u prošlom kolu izvukao remi na San Mamesu protiv Barcelone, no valja pričekati i vidjeti hoće li taj rezultat inspirativno djelovati na igrače Athletica. Baskijski sastav cijele sezone igra bitno slabije nego što nas je naviknuo lani, a u zadnjem periodu je čak i prestao oscilirati - konstantno igraju slabo. Pet kola prije kraja prvenstva zona ispadanja opasno se primaknula Athleticu, a ako izgube od Celte, mogli bi se u završnici sezone naći u vrlo neugodnoj situaciji.

Može li Celta iščupati pobjedu i protiv Athletica, pogledajte na kanalu SK Prime ili putem PPV usluge.