U srijedu popodne utakmicu 29. kola njemačke rukometne lige odigrat će Magdeburg i Flensburg. Ova dva kluba prošlog su vikenda okončala svoje ovosezonske europske avanture - Magdeburg je ispao u četvrtfinalu EHF kupa, a Flensburg je unatoč gostujućoj pobjedi ispao u četvrtfinalu rukometne LP od HSV-a. Sad se u miru mogu posvetiti prvenstvenim obavezama.

 

Zanimljivo je da su i jedni i drugi iz 'Europe' ispali od njemačkih klubova - Magdeburg je bio slabiji od RN Lowena, a Flensburg od Hamburga. Unatoč porazu u LP, Flensburg ne može sezonu smatrati neuspješnom, barem ne još. Trenutno drže treću poziciju rukometne Bundeslige, zadnju koja vodi u LP - imaju tri boda više od Fuchsea i četiri više od Hamburga, i lijepu šansu da i naredne sezone igraju u LP. Flensburg se mora brzo rekuperirati i zaboraviti na poraze u Ligi prvaka te u finalu njemačkog rukometnog kupa od Kiela, jer Magdeburg je opasan protivnik koji u zadnje vrijeme igra vrlo dobro.

U prvom ovosezonskom susretu Flensburg je lako riješio Magdeburg, a kako će biti u uzvratu, pogledajte na kanalu Arena 1.