Zadnji susret 35. kola engleske nogometne lige igraju dva kluba koja se ove sezone bore za ostanak u ligi - Aston Villa i Sunderland. Villa je trenutno prva iznad crte, a prijeti joj osamnaesti Wigan koji ima tri boda manje i odigrao je utakmicu manje pa je Villi ovaj susret protiv Sunderlanda od ključnog značenja - pobjeda im donosi dobru poziciju i vjerojatni ostanak u ligi, a ako izgube, trest će se do kraja sezone.

 

Villa je u zadnjih šest kola napravila odličan posao - pobijedili su u tri susreta i to sva tri protiv direktnih rivala u borbi za ostanak u ligi te tako napravili veliki korak prema ostanku, a ako dobiju i Sunderland, gledat ćemo ih i naredne sezone u Premier League. No, dobiti Sunderland u ovome trenutku nije lak posao jer su se Crne mačke u zadnjih par kola dignule u formi. Sunderland je u zadnja dva kola upisao dvije važne pobjede i to protiv vrlo jakih Newcastla i Evertona, a zasluge za buđenje Sunderlanda idu njihovom novom treneru Paolu Di Caniu. Otkad je kontroverzni Talijan zamijenio O'Neilla, Sunderland se trgnuo i čini se da će i oni sačuvati prvoligaški status.

Villa je u prošlom kolu uveličala proslavu naslova Uniteda, a u ovom kolu želi pobjedu vrijednu ostanka u ligi. Može li Benteke još jednom spasiti Aston Villu, pogledajte na kanalu SportKlub.