Najzanimljiviji nedjeljni susret Primere nesumnjivo je dvoboj Sociedada i Valencie koji možemo nazvati bitka za Ligu prvaka. Trenutno četvrti Sociedad ima dva boda više od pete Valencie koja se u zadnje vrijeme digla u formi i permanentno vrši pritisak na Sociedad. Šišmiši su uspjeli smanjiti zaostatak i sad bi pobjedom mogli preskočiti momčad iz San Sebastiana.

 

Real Sociedad najugodnije je iznađenje ovosezonske Primere. Momčad koja je u zadnje dvije sezone završavala u donjem dijelu tablice, ove sezone igra odlično i konkurira za mjesto koje vodi u LP, te što je najvažnije naglasiti, sve to bez velikih ulaganja. Sociedad je u prijelaznom roku doveo par besplatnih i prilično anonimnih igrača, a jedine novce je izvadio za Carlosa Velu, koji se prije toga potvrdio na posudbi.

Valencia je cijele sezone oscilirala i gubila bodove na sve strane, no u zadnjih mjesec dana su zbili redove, upisali nekoliko važnih pobjeda te došli u priliku da ipak dohvate četvrtu poziciju. U prvom ovosezonskom susretu Valencia je dobila pet komada od Sociedada na svojoj Mestalli i taj visoki poraz morao bi motivirati Soldada i društvo da se revanširaju i uzmu bodove vrijedne Lige prvaka, no Sociedad je na svojoj Anoeti ove sezone tukao i Barcelonu.

Ulog u ovoj utakmici je ogroman, a tko će se bolje snaći pod enormnim pritiskom, pogledajte na kanalu SK Prime ili putem PPV usluge.