Pobjedom u prošlom kolu protiv Aston Ville, Manchester United je i teoretski potvrdio osvajanje novog naslova Premier League, a prema engleskoj tradiciji svi preostali ovosezonski protivnici prvaku moraju špalirom čestitati na osvojenom naslovu. U 35. kolu United gostuje na Emiratesu kod Arsenala, a Wenger je već rekao da mu nije drago što će morati čestitati Fergusonu, Van Persiu i ostalim Crvenim vragovima!

 

No, više od povrijeđenog ponosa Wengera brinu bodovi - borba za Ligu prvaka je u punom jeku, a za preostala dva mjesta bore se tri kandidata; Chelsea, Tottenham i Arsenal. Od tri londonska velikana jedan će otpasti, a Wenger se opravdano boji da bi njegovi Topnici mogli naredne sezone u Europsku ligu. Chelsea i Tottenham još imaju za odigrati zaostalu međusobnu utakmicu nakon koje će neke stvari biti jasnije, no pozicija Arsenala je u svakom slučaju opasna.

Loša vijest za Topnike je Fergusonova izjava da nije zadovoljan naslovom nego želi da njegovi igrači obore rekord Chelseaja po broju osvojenih bodova u jednoj sezoni, a za to Unitedu trebaju četiri pobjede u četiri preostala kola. Kad su Fergieja pitali može li United upisati još četiri pobjede za redom, Škot se samo nasmijao i odgovorio protupitanjem: 'Koliko puta smo to već učinili?'

Ovaj naslov Unitedu donio je Van Persie, to je svima jasno, i bit će zanimljivo vidjeti njegovu reakciju kada kroči na Emirates, a osobito ako zabije bivšim suigračima. Arsenalu trebaju bodovi iz ovog susreta, no nizozemski napadač mogao bi rastužiti tribine Emiratesa!

Derbi Arsenala i Uniteda pogledajte na kanalu SportKlub ili putem PPV usluge.