Prije par dana velika Barcelona je visoko poražena u polufinalu Lige prvaka od Bayerna, a Katalonce nije mogla utješiti ni spoznaja da su prva tri od četiri gola Bayerna neregularna, odnosno da su postignuta nakon očiglednih prekršaja te zaleđa. Pred Barcom je sad nemoguća misija; dostići četiri gola zaostatka protiv odličnog Bayerna, a priliku za popravljanje raspoloženja i forme imaju ove subote protiv Athletic Bilbaa.

 

Baskijski sastav igra jednu slabu sezonu i samo povremeno pokazuje nešto od kvalitete kojom su plijenili pažnju prošle sezone. U ovome trenutku Athletic se nalazi u donjem dijelu tablice i ukoliko u zadnjih šest kola prvenstva nastavi sa slabim igrama i rezultatima, mogao bi čak doći u pitanje i njihov prvoligaški status. Protiv ranjene Barcelone Athletic ima neke šanse, no samo ako Muniain i društvo zbiju redove i odigraju najbolje što mogu jer i ovakva neprepoznatljiva Barca i dalje je puno jača od Athletica.

Dobru partiju valja očekivati od još uvijek mladog Ikera Muniaina kojeg su utakmice protiv Barcelone uvijek inspirirale. Baskijski ofenzivac se uklopio u ovosezonsko sivilo Athletica pa bi mu dobra igra protiv Barcelone ponešto popravila rejting kod brojnih skauta koji ga snimaju.

Athletic protiv Barcelone pogledajte na kanalu SK Prime ili putem PPV usluge.