Prvi susret 33. kola igra se u predgrađu Madrida gdje će Rayo Vallecano dočekati Osasunu. Domaći sastav igra jednu za njih odličnu sezonu i šest kola prije kraja sezone i dalje konkurira za mjesto koje vodi u Europsku ligu naredne sezone. Osasuna se nalazi u donjem dijelu tablice s pogledom na zonu ispadanja i još nije osigurala prvoligaški status.

 

Rayo se prošle sezone spasio od ispadanja doslovno u zadnji trenutak pa su za njih solidne ovosezonske igre ogroman napredak. U svojih četrnaest sezona u Primeri najbolji plasman Raya bio je deveto mjesto, a u 'Europi' nikad nisu igrali. Upravo zbog takve, manje uspješne povijesti za očekivati je da će Rayo u finišu sezone pokušati 'stisnuti' i iskoristiti ponuđenu priliku te po prvi put u povijesti dohvatiti nastup u Europskoj ligi. To bi im lako moglo i uspjeti jer kako sada stvari stoje, čak bi i osmo mjesto Primere, upravo ono koje trenutno drži Rayo, moglo voditi u EL. Naime, trenutno šesta Malaga je zbog financijskih dubioza kažnjena neigranjem u europskim kupovima naredne sezone, a u finalu kupa igraju Real i Atletico koji će sigurno ići u LP pa kako Španjolci imaju pravo na tri kluba u EL, u 'Europu' bi mogao ići i osmoplasirani sastav Primere.

Može li Rayo inspiriran gore navedenim podacima pobijediti Osasunu i napraviti značajan korak prema 'Europi', pogledajte na kanalu SK Prime ili putem PPV usluge.