Navigation Content

Posljednji prokletnik

Posljednji prokletnik

Il tempo degli avvoltoi

Iznimno okrutan i nasilan špageti-vestern s markantnim Georgeom Hiltonom u glavnoj ulozi

INFO

RedateljNando Cicero

GlumciGeorge Hilton, Eduardo Fajardo, Pamela Tudor, John Bartha, Frank Wolff, Femi Benussi

Sažetak

Grubi Kitosch (George Hilton) radnik je na ranču uglednog Don Jaimea Mendoze (Eduardo Fajardo), problematičan momak koji ne može odoljeti napasti da se udvara svim ženama na imanju, pa tako i atraktivnoj Don Jaimeovoj supruzi Steffy (Pamela Tudor).

Nakon što zbog toga od Don Jaimeovih ljudi dobije ozbiljne batine, Kitosch pobjegne s ranča te se skloni u obližnji gradić. No ondje ga ubrzo uhiti šerif (John Bartha), koji ga u namjeri izručenja Don Jaimeu strpa iza rešetaka. U gradu se, međutim, iznenada pojavi zagonetni Joshua Tracy zvani Black (Frank Wolff), revolveraš koji hladnokrvno ustrijeli šerifa i njegove zamjenike, te u pratnji oslobođenog Kitoscha napusti grad.

Jašući s Blackom, Kitosch će se isprva s njim sprijateljiti, da bi postupno počeo otkrivati njegovo mračno naličje. Naposljetku će shvatiti da je Black psihopatski ubojica i sadist koji uživa u patnji drugih ljudi, te koji zaprijeti Don Jaimeu i Steffy.

Istodobno, Kitosch se želi osvetiti svojoj nekadašnjoj djevojci Rubiji (Femi Benussi), koja ga je prevarila uz pomoć ljubavnika Velikog Johna...

Dinamičan, atraktivan i zabavan špageti-vestern scenarista Fulvija Gicce Pallija ("Sandokan, tigar od Mompracema", "Noć zmije") drugi je redateljski projekt u karijeri glumca ("Senso" Luchina Viscontija), scenarista i redatelja Nanda Cicera ("Dvostruki Juda", "Posljednji tango u Zagarolu"), filmaša specijaliziranog za realizaciju jasno žanrovski usmjerenih, eksploatacijskih i nerijetko "trash" filmova.

Posrijedi je zapletom derivativno, ali ugođajem efektno tjeskobno, akcijom nabijeno i nepretenciozno ostvarenje koje je nastavak iste godine snimljenog filma "Kitosch, čovjek koji je došao sa sjevera" redatelja Joséa Luisa Merinoa, u kojem je George Hilton također glumio Kitoscha.

Kao tipičan špageti-vestern, i ovo je film u kojem su prenaglašena opća mjesta, mitske odrednice i žanrovske konvencije vesterna, s naglaskom na grubostima i hipertrofiranom nasilju. Hiltonovi partneri su poznati Frank Wolff ("Salvatore Giuliano", "Bilo jednom na Divljem zapadu") i atraktivna Pamela Tudor ("Trojica iz Colorada", "Deset tisuća dolara za Lassitera"), a dojmljivu filmsku glazbu potpisuje hvaljeni Piero Umiliani ("Oceanovih 12").

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...