Navigation Content

Carlitov način

Carlitov način

Carlito's Way

Prošlosti i reputaciji se ne može pobjeći

INFO

Redatelj Brian De Palma

Glumci Al Pacino, Sean Penn, James Rebhorn, Luis Guzman, Penelope Ann Miller, John Leguizamo, Viggo Mortensen

Sažetak

Njujorški Portorikanac Carlito Brigante (Al Pacino) trebao je zbog dilanja droge odslužiti trideset godina zatvorske kazne, no zahvaljujući utjecaju svojeg odvjetnika i prijatelja Kleinfelda (Sean Penn), pušten je na slobodu nakon pet godina.

Odlučio je prekinuti s prošlošću pa sad vodi noćni klub kako bi zaradio dovoljno novca da se jednom zauvijek makne s njujorških ulica.

Sanja o tome da sa sobom povede i voljenu Gail (Penelope Ann Miller), s kojom je naglo prekinuo vezu prije nego što je otišao u zatvor. No, Carlito je svjestan da taj san o bijegu nije lako ostvariti...


Nakon što su u jednakoj mjeri šokirali i oduševili kritiku i publiku brutalnim prikazom uspona i pada jednoga gangstera u filmu 'Lice s ožiljkom', kultni redatelj Brian De Palma (Carrie, Nedodirljivi) i nezamjenjivi glumac Al Pacino (Kum, Miris žene) ponovno su se sastali deset godina poslije kako bi u filmu 'Carlitov način' zavirili nešto dublje u gangstersku psihu.

Zahvaljujući izvrsnom scenariju Davida Koeppa (Zmijske oči, Soba panike), rađenom prema romanima 'Carlito's Way' i 'After Hours' Edwina Torresa, te glumčevoj impresivnoj interpretaciji, Pacinov Carlito Brigante jedan je od najbolje dočaranih filmskih kriminalaca svih vremena.

Pacinovo umijeće verbalne i mimičke glume udahnjuje Carlitu životnost i uvjerljivost, no za dočaravanje gangsterovih moralnih dvojbi i duševnog stanja presudna je njegova naracija koja, balansirajući između sjetne poetike i gorke realističnosti, nudi i pokoju poučnu mudrost o životu na ulici. Uz Pacina treba posebno pohvaliti S. Penna (Mistična rijeka), P. A. Miller (Brucoš) te V. Mortensena (Gospodar prstenova).

Film nosi jasne tragove De Palmine stilizirane režije, a najviše pozornosti svakako zaslužuju maestralno režirane akcijske scene. Nastupi S. Penna i P. A. Miller bili su 1994. nominirani za Zlatni globus.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...