Navigation Content
Negdje

Somewhere

Holivudski glumac koji muku muči sa svojom karijerom, preispituje svoj život kad ga nenadano posjeti njegova 11-godišnja kći

INFO

Redatelj Sofia Coppola

GlumciStephen Dorff, Elle Fanning, Chris Pontius, Benicio Del Toro, Michelle Monaghan, Laura Chiatti, Simona Ventura

Sažetak

Glumac Johnny Marco (Stephen Dorff) je razveden, neodgovoran i lakomislen momak sklon alkoholu, brzoj vožnji i površnim seksualnim vezama. Njegova svakodnevica u otmjenom hotelu Chateau Marmont u zapadnom Hollywoodu svodi se na niz ispada, od prebrzih vožnji Ferrarijem do neobuzdanih zabava i neobvezna seksa.

No, to će se pomalo početi mijenjati kad mu jednog dana u neočekivani posjet stigne njegova 11-godišnja kći Cleo (Elle Fanning). Susret s bistrom i temperamentnom Cleo Johnnyja će prisiliti da više pozornosti posveti njoj te da počne preispitivati svoj život i naposljetku se suoči sa stvarima s kojima se svaki otac mora suočiti.

Cleo će ubrzo početi rušiti stvarne i metaforičke barijere kojima se njezin otac ogradio od stvarnosti i svijeta...

Na festivalu u Veneciji 2010. ovjenčana Zlatnim lavom, egzistencijalna drama 'Negdje' scenaristice i redateljice Sofije Coppole (Samoubojstva nevinih, Izgubljeni u prijevodu, Marija Antoaneta) holivudski je film o Hollywoodu, u kojem su posve zanemarena konvencionalna pravila filmske naracije, one u mainstream ostvarenjima baš kao i u nezavisnom filmu.

Humorom i inteligentnim komentarima o obiteljskim odnosima i životu prožetu cjelinu odlikuju dugi i smireno režirani kadrovi polaganog ritma bez naglih skokova i prijelaza, suptilnost u profiliranju likova i njihovog kompleksnog odnosa, kreiranje nenametljive i vrlo sugestivne ugođajnosti, kao i naglašavanje zavodljive i vrlo visoke estetske razine ostvarene i dojmljivom fotografijom Harrisa Savidesa (Elephant, Američki gangster, Milk) te neobičnim odabirom filmske glazbe.

Suptilnom oslikavanju unutarnjih dvojbi i nesigurnosti protagonista autorica daje prednost pred eksplicitnim prikazom njihove obiteljske drame i generacijskog jaza, pri tome se opravdano oslanjajući na raspoložene glumačke interpretacije.

U glavnoj ulozi nastupa S. Dorff (Blade, Đavolje ždrijelo, World Trade Center), njegova partnerica je darovita E. Fanning (Neobična priča o Benjaminu Buttonu, Super 8, Kupili smo ZOO), a glazbu potpisuje bend Phoenix (Ljubav je slijepa, serija 'The O.C.').

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...