U sedmom kolu hrvatske košarkaške lige neporažena Cibona gostuje kod drugoplasirane Cedevite. Prije par dana Cibosi su bez neke velike igre, no i dalje lako, nadigrali Split pobijedivši ga s + 18, a istaknuo se Balssingame s 25 poena, dok se Dario Šarić malo sakrio - ubacio je samo deset poena i izašao iz igre zbog pet faula.

 

Možda su Šarićeve ruke bile zavezane jer ga je iz publike gledao Toni Kukoč, njegov košarkaški uzor, i to u pratnji generalnog menadžera Atalanta Hawksa i Nevena Spahije. Pojavljivanje jakog skauta iz NBA lige koincidira s uvrštavanjem Šarića na draft NBA lige za iduću sezonu, no Dariova igra sugerira da bi on ipak radije još jednu sezonu ostao u Ciboni...

Protiv Cedevite Ciboni će trebati pravi Šarić ukoliko Vukovi misle ostati neporaženi na polovini prvenstva. Cedevita se oporavila od slabe regionalne sezone kojoj je dobrim dijelom kumovalo kriminalno suđenje. U A1 ligi, osim Cibone i donekle Zadra, Cedevita i nema pravoga rivala i s lakoćom upisuje visoke pobjede pa će o poretku na kraju regularnog dijela A1 lige odlučivati međusobni susreti sa Cibosima. U tom smislu, pobjeda u ovome meču je od velike važnosti za oba sastava pa ćemo gledati jedan zanimljivi meč i, nadajmo se, košarku na višem nivou.

Cedevitu protiv Cibone pogledajte na kanalu SportKlub.