Prvi susret 33. kola francuske Ligue 1 igra se u petak navečer, a sastaju se Montpellier i Lyon. Šest kola prije kraja prvenstva situacija u vrhu Ligue 1 je iznimno zanimljiva - PSG će zasigurno osvojiti naslov, no za ostala mjesta koja vode u europske kupove vodi se velika borba u kojoj učestvuje čak i sedmi Montpellier.

 

Lanjski prvak Montpellier igra jednu samo solidnu sezonu, no još uvijek može stići barem do Europske lige - koja mu u ovome trenutku bježi šest bodova. Montpellier igra relativno slabo u zadnjih šest kola, no gotovo sve negativne rezultate upisali su u gostima; kod kuće igraju puno bolje, što potvrđuje i tablica - drugi su najbolji domaćin lige, a na svom terenu su osvojili 3/4 svojih bodova..

Lyon je u prošlom kolu pobjedom protiv Toulousa prekinuo negativnu seriju od tri uzastopna poraza i na trenutak sačuvao treću poziciju na tablici, no ako Lavovi nastave s promjenjivom formom, mogli bi ispasti iz prva tri. Lyon bi trebala motivirati činjenica da im za vratom puše St. Etienne, njihov veliki rival, jer kad bi ih ASSE prestigao i uzeo treće mjesto, za Lyon bi to bila dvostruka katastrofa.

Može li se Montpellier pobjedom vratiti u igru za 'Europu', pogledajte na kanalu Arena 1.