I u Ukrajini se sredinom ovoga tjedna igraju kup utakmice, a Srna i Eduardo, odnosno njihov Šahtar, za ulazak u polufinale moraju pobijediti Karpaty iz Lviva. Šahtar igra u standardno dobroj formi, gazi sve pred sobom i juri prema novom naslovu - ako ne izgubi u narednom prvenstvenom kolu, i teoretski će potvrditi naslov pet kola prije kraja sezone. Kako je prvenstvo riješeno, osvajanje kupa ulazi u fokus Rudara iz Donetska.

 

Prije dva i pol tjedna ova dva rivala igrala su prvenstveni susret u Lvivu koji je dobio Šahtar, no minimalno i s puno muke. Karpaty su u tom susretu podsjetili na sebe od prije dvije godine kad su igrali dobar nogomet i plasirali se u Europsku ligu, no ove sezone igraju katastrofalno. Momčad iz Lviva drži tek 14. mjesto ukrajinske lige, a iza njih su tek dva fenjeraša pa će imati stresnu završnicu sezone. Utakmica protiv Shakhtara u kupu za Karpaty će biti tek izlet na istok Ukrajine jer teško da mogu išta protiv najjače momčadi europskog istoka.

Priliku u ovom susretu mogao bi dobiti i naš Eduardo koji u prvenstvu manje igra, dok će Srni trener Lucescu vjerojatno dozirati minute. S koliko golova u mreži će Šahtar ispratiti Karapty, pogledajte na kanalu SK Prime.