Ako je Barcelona 'crvena krpa' za Realovce i njihovog najvećeg rivala, tada je drugi najveći španjolski rival Reala Athletic Bilbao. Iako je u zadnje vrjeme Atletico Madrid postao jak oponent Realu, ipak su utakmice Baska i Madriđana nešto posebno. Kad Real gostuje na San Mamesu, cijeli Bilbao je pod opsadom, stadion je krcat, a naelektrizirana atmosfera prenosi se i na teren!

 

Kako je Athletic ove sezone vrlo loš i do kraja prvenstva se samo mora pobrinuti da ne ispadne iz lige, a uz to je već odigrao oba susreta sa svojim najvećim rivalom Sociedadom, jedina utakmica koja u sebi nosi ekstra motiv za Baske je ova protiv Reala. Za Athletic igrati protiv Reala zapravo znači igrati protiv centralne španjolske vlasti i posljedično za svoju Baskiju pa se može reći da je u pitanju pravi nogometni rat.

Prošlo je nešto više od tri godine od zadnje pobjede Athletica nad Realom, a šest uzastopnih poraza od mrskog protivnika sigurno motivira i onako nabrijane Baske. Real već neko vrijeme u Primeri igra opušteno i bez rezultatskog imperativa, a takve okolnosti podižu nade Muniaina i društva da mogu i u ovoj sezoni upisati barem jedan veliki rezultat - što bi pobjeda protiv Reala za njih sigurno bila.

Kad je fokusiran, inspiriran, spreman i dobro motiviran, Athletic biva težak suparnik svakom oponentu, a za pozitivan rezultat protiv Reala trebat će im i nešto sreće. Mogu li Llorente, Muniain, Aduriz i ostalo baskijsko društvo srušiti veliki Real, pogledajte na kanalu SK Prime ili putem PPV usluge.