Čini se da je ona 'Pirova pobjeda' Arsenala protiv Bayerna u uzvratu 1/8 finala LP, galvanizirala Wengerovu momčad i ulila joj samopouzdanje, jer nakon tog meča Arsenal bilježi tri prvenstvene pobjede za redom koje su ih vratile u igru za četvrto mjesto. Dodatan 'vjetar u leđa' stigao im je u obliku ozljede Garetha Balea bez kojeg će Tottenham teško sačuvati četvrtu poziciju, pa u finišu sezone valja očekivati juriš Arsenala.

 

Nova prilika za trobod Topnika odigrat će se u subotu popodne kad na Emirates stiže Norwich, momčad koja ih je pobijedila u prvom dijelu sezone. Norwich već pet kola ne zna za pobjedu, a slaba serija približila ih je na samo četiri boda do zone ispadanja. Prošle sezone Arsenal nije uspio pobijediti Žute kanarince na svom terenu, no ove sezone bodovi mu puno više trebaju.

U svim planovima Wenger i njegov Arsenal imaju ukalkuliranu pobjedu protiv Norwicha, a takvi mečevi znaju biti vrlo opasni za favorita. Arsenal jest puno kvalitetniji od Norwicha, no u ovoj fazi prvenstva sve momčadi igraju u punoj formi, svima trebaju bodovi i nikoga nije lako pobijediti.

Arsenalu treba uvjerljiva pobjeda koja bi im dodatno podigla raspoloženje, a hoće li do nje i doći, pogledajte na kanalu SportKlub.