Navigation Content

Djevojka iz Monaka

Djevojka iz Monaka

La fille de Monaco

Uspješni odvjetnik srednjih godina, zaljubljuje se u mladu, izazovnu voditeljicu vremenske prognoze...

INFO

RedateljAnne Fontaine

GlumciFabrice Luchini, Roschdy Zem, Louise Bourgoin, Stéphane Audran, Gilles Cohen, Alexandre Steiger

Sažetak

Sredovječni Bertrand Beauvois ( Fabrice Luchini) uspješan je francuski odvjetnik koji po nalogu utjecajnog biznismena Louisa Lassallea (Gilles Cohen) u pratnji tjelohranitelja Christophea Abadija (Roschdy Zem) stiže u Monako. Abadija je Bertrandu dodijelio Lassalle, a odvjetnikov je zadatak pred sudom zastupati biznismenovu majku Édith (Stéphane Audran) koja je ubila bivšeg ljubavnika.

Kad susretne privlačnu Audrey Varella (Louise Bourgoin), površnim vezama sklonu voditeljicu vremenske prognoze, Bertrand se neočekivano u nju snažno zaljubi. Iako se čini da je ljubav obostrana, i da Audrey vjeruje kako bi s Bertrandom mogla ostvariti bolji i ljepši život, brižni Christophe odvjetnika upozori da se drži podalje od djevojke.

Christophe je nekad bio u vezi s Audrey prema kojoj još uvijek nešto osjeća, i boji se da bi ona mogla loše utjecati na Bertranda i na njegovo sudjelovanje u procesu....


Godine 2009. nominirana za prestižnu francusku filmsku nagradu César u kategorijama najboljega sporednoga glumca (Roschdy Zem) i glumice koja najviše obećava (Louise Bourgoin), intrigantna i vrlo zanimljiva humorna drama 'Djevojka iz Monaka' jedan je od ambicioznijih projekata u dosadašnjoj karijeri scenaristice i redateljice Anne Fontaine (Kemijsko čišćenje, Nathalie...).

Fontaine je darovita autorica koja će iste godine ključnu afirmaciju doživjeti režijom nagrađivane biografske drame 'Coco prije Chanel', za Oscara za najbolju kostimografiju nominiranog ostvarenja s Audrey Taoutou u naslovnoj ulozi. Njezin današnji film je stilizirano, emotivno, sigurno režirano, dojmljivom fotografijom Patricka Blossiera (Ludi grad, Sobarica s Titanica, Crveno svjetlo) snimljeno i odlično glumljeno ostvarenje koje spretno s ironijskim odmakom iskorištava stereotipe o Monaku kao o hedonističkoj i razmjerno egzotičnoj destinaciji u kojoj su moguće i bajke.

Uz suradnju koscenarista Benoîta Graffina (Lijepe laži), autorica se i ovdje bavi nekima od svojih omiljenih tema poput kobnih ljubavnih veza. U glavnoj ulozi nastupa karakterni glumac F. Luchini (Pukovnik Chabert, Žene sa šestog kata), a njegovi su ravnopravni partneri R. Zem (Stazom smrti, Hladna istina), L. Bourgoin (Mali Nicolas, Pustolovine Adele Blanc-Sec) i S. Audran (Nevjerna žena, Mesar, Babettina gozba), nekadašnja supruga glasovitog Claudea Chabrola.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...