Prvi susret 32. kola francuske nogometne lige igraju u petak navečer Valenciennes i zahuktali St. Etienne. Ova dva rivala nalaze se u bitno različitoj formi - Valenciennes je u proljetnom dijelu sezone samo jednom pobijedio i slijedom loših rezultata spustio se do opasne zone, a St. Etienne je zadnji put izgubio u prosincu i nezadrživo grabi prema trećem mjestu i LP naredne sezone!

 

Sedam kola prije kraja prvenstva nekoć slavni St. Etienne drži treću poziciju na tablici, igra dobro i nada se povoljnom raspletu sezone. Momčad iz jugoistočne Francuske 60-tih i 70-tih je harala Ligue 1 osvojivši deset naslova prvaka i još nekoliko kupova, a 1976. izgubili su finale kupa europskih prvaka, današnje Lige prvaka, od Bayerna. No osamdesetih su stigle sušne godine koje su se proširile i na devedesete, a u tom periodu St. Etienne je par puta i ispadao iz Ligue 1. Ove sezone St. Etienne je, čini se, odlučio vratiti dio nekadašnje slave, a ako nastave igrati u dosadašnjem ritmu, Liga prvaka im neće pobjeći.

Valenciennes je dobro odigrao jesenski dio prvenstva, no u nastavku je potpuno zakazao pa sad ima samo šest bodova iznad zone ispadanja. Može li Valenciennes prekinuti sušni period baš protiv odličnog St. Etienna, pogledajte na kanalu Arena 1.